Rymdstyrelsen på Bokmässan

Rymdforskning: Vad betyder den för oss? Det var titeln på det föredrag Johan Köhler, forskningshandläggare på Rymdstyrelsen, höll under årets Bokmässa i Göteborg den 26–29 september. Ett led i att synliggöra rymdens och rymdforskningens betydelse för allmänheten.
Rymdstyrelsen på Bokmässan
Niklas Maupoix
Bokmässan i Göteborg 2019
Publicerad
2019-10-01
Dela artikel:

I samarbete med Forskartorget var Rymdstyrelsen på plats på årets Bokmässa för att sprida ljus över rymden. Forskartorget är ett återkommande forum på Bokmässan som tillsammans med universitet, högskolor, stiftelser, myndigheter, företag, organisationer och bokförlag presenterar ett tvär- och populärvetenskapligt program.

- Jag var på Bokmässan för att berätta om rymdforskning och varför den är viktig för oss. Rymdforskningen ställer stora frågor som vilka förutsättningar det finns för liv bortom jorden och hur klimatet förändras. Men forskningen är också en förutsättning för samhällsnyttiga tjänster, säger Johan Köhler forskningshandläggare på Rymdstyrelsen.

Fokus för föredraget var att visa en exposé över spännande framtida rymdforskningsprojekt och hur de kan påverka oss.

- Jag bedömer att Rymdstyrelsens medverkan på bokmässan hjälper till att synliggöra rymdens och rymdforskningens betydelse för allmänheten. En poäng med just den här publiken är ju att de inte är där för att de har ett rymdintresse, utan en vilja att lära sig något nytt. Rymdforskningens resultat har stor betydelse för vår vardag och svaren på de stora frågorna ändrar vårt sätt att se på oss själva i världen, säger Johan Köhler.