Nya studentgrupper valdes ut till REXUS/BEXUS

Tio studentgrupper valdes ut till nästa omgång av det svensk-tyska ballong- och raketprogrammet för studenter: REXUS/BEXUS som genomförs i samarbete med den ESA REXUS står för Rocket Experiments for University Students och BEXUS för Balloon Experiments for University Students.
Nya studentgrupper valdes ut till REXUS/BEXUS
ESA
Publicerad
2019-12-10
Dela artikel:

Mellan den 27 till den 29 november samlades sammanlagt 77 studenter från hela Europa på ESTEC, den Europeiska rymdorganisationens (ESA) tekniska centrum i Noordwijk, Nederländerna. Där presenterade de sina förslag på experiment inför en expertpanel bestående av experter från Rymdstyrelsen och ESA samt industriaktörerna SSC, DLR Moraba och ZARM.

Läs mer om REXUS/BEXUS

Från Sverige är två studentlag uttagna inom REXUS. Det ena är från Kungliga tekniska högskolan med experimentet B2D2: Bistable Boom Dynamic Deployment och det andra är från Luleå tekniska universitet med experimentet ASTER: Attitude Stabilized Free Falling Experiment.

Läs mer på ESAs hemsida

Nu börjar det hårda arbetet för studenterna att utveckla den första preliminära designen för experimenten inför nästa utvärdering under en utbildningsvecka på Esrange i februari 2020.