Kommunikatör till Rymdstyrelsen

Är du en driven kommunikatör med erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler? Vill du bidra till att skapa och upprätthålla rymdintresset i samhället genom att berätta om alla fantastiska upptäckter och innovationer som sker på rymdområdet? Vill du vara med och förmedla Rymdstyrelsens arbete på ett korrekt och intresseväckande sätt? Lockas du av stimulerande och varierande arbetsuppgifter i en utåtriktad och internationell miljö? Då kan du vara den vi söker.
piranka (iStockphoto)
Publicerad
2018-12-19

Sista ansökningsdatum : 2019-01-13

Du kommer att arbeta som kommunikatör och ingå i myndighetens kommunikationsgrupp tillsammans med kommunikationsansvarig, kommunikatör och kommunikationsadministratör. Organisatoriskt är tjänsten placerad i Rymdstyrelsens stab och underställd stabschefen. På myndigheten arbetar idag 21 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för innehåll, uppdatering och underhåll av myndighetens webbplats samt aktiviteter på sociala medier. Du skriver artiklar och presentationer, korrekturläser andras texter och hanterar bilder och filmer. Du säkerställer att kommunikationen bedrivs i linje med verksamhetens mål och omvärldens behov, du formar kommunikativa budskap i sociala medier och gör komplex information till intressant och relevant kommunikation. Du ansvarar även för egna projekt, och bidrar i andras, vilket innebär samarbeten med såväl externa samarbetsparter som kollegor på myndigheten. Du ansvarar för vår press- och nyhetsbevakning. Vidare är du ansvarig för myndighetens arbete med öppna data.

Du bistår i arbetet med press- och mediekontakter och tar emot och besvarar förfrågningar från allmänheten. Vid behov analyserar du även flödet till de digitala kanalerna och säkerställer sökoptimering och navigering. Arbetet innebär även leverantörskontakter och att kravställa mot externa leverantörer. Vidare bidrar du till utvecklingen av myndighetens internkommunikation.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Rymdstyrelsen är en liten myndighet vilket innebär att våra medarbetare behöver vara beredda att hjälpa till där behov uppstår, i stort som smått.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig samt flera års erfarenhet av varierat kommunikationsarbete. Vidare vill vi att du har god kunskap om digital kommunikation och sociala medier för externa målgrupper, som Facebook, LinkedIn, Twitter och Instagram. Vi ser gärna att du är en van användare av Office-programmen och att du har kunskaper om vårt webbpubliceringsverktyg Episerver. Erfarenhet av projektledning eller motsvarande, och/eller från svensk statsförvaltning eller annan offentlig sektor är meriterande.

Du är en skicklig skribent med erfarenhet av att skriva redaktionella texter och att arbeta med innehåll i olika format för webb och sociala medier. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vidare har du lätt för att ta till dig och värdera komplex information och att kommunicera den på ett begripligt och intressant sätt. Vi ser gärna att du tar initiativ till och bidrar med nya idéer samtidigt som du är lyhörd för verksamhetens behov. Vi tror också att ditt intresse för kommunikationsarbete gör att du kontinuerligt följer med i den senaste utvecklingen på området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen som kommunikatör innebär att du har många kontakter, både internt och externt, och det är därför viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har lätt för att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp, och slutför dina arbetsuppgifter i tid med rätt kvalitet. Du har gott omdöme, ser lösningar och arbetar strukturerat och är noggrann. Du har en prestigelös och positiv läggning.


Vi erbjuder dig

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt.

Kontakta oss:

Sofia Strand, stabschef, 08-40 90 77 94
Johan Köhler, Saco-S, 08-40 90 77 93
Göran Boberg, Saco-S, 08-40 90 77 83

ST-medlemmar representeras hos oss för närvarande centralt av ST-förbundet. Sacos
företrädare kan också kontaktas om frågor som rör lokala förhållanden, även av medlemmar
ur andra fackförbund.

Rymdstyrelsen är en expertmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. Rymdstyrelsen är Sveriges kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete. I Rymdstyrelsens uppdrag ingår också att inspirera unga att studera naturvetenskap och teknik.

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev och CV till application@snsa.se, och märk den med ärendenummer 282/18. Vi vill ha din ansökan senast den 13 januari 2019.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.