Två svenska Esa Bic-inkubatorer med på topp tio

Esa Business Incubation Centre Sweden öppnade i december 2015 och är Nordens första organisation för startup-företag som använder rymdtekniska lösningar för tekniska problem på jorden – eller tvärtom. När 259 företagsinkubatorer i 53 länder utvärderades hamnade två av tre svenska Esa Bic-inkubatorer på topp tio-placeringar.
Publicerad
2018-03-05
Uppdaterad
2018-04-27
Dela artikel:

Uppsala Innovation Center (UIC) tilldelades en fjärdeplats och Arctic Business Incubator (Abi) i Luleå hamnade på sjundeplats. Sammanställningen gjordes av den Stockholmsbaserade forsknings- och rådgivningsföretaget UBI Global och visar bland annat att företag inom Arctic Business Incubator har 13 procent större chans att klara sig långsiktigt än det globala genomsnittet.

- "Det är verkligen glädjande att UIC och Abi rankas så högt. Rymdstyrelsen är mycket nöjda med hur Esa Bic Sweden drivits de första två åren och det känns tryggt att rymdinkubatorföretagen får vägledning i världsklass" säger Christer Nilsson, ansvarig handläggare på Rymdstyrelsen.

Esa Bic Sweden är initierad av Rymdstyrelsen, Vinnova och European Space Agency (Esa). Esa Bic Sweden styrs av inkubatorer från Luleå, Uppsala och Trollhättan.

Läs mer: Esa Business Incubators Ranked Among World´s Best
Läs mer om Esa Bic Sweden