Astronomins dag och natt hero

Astronomins dag och natt

Lördagen den 26 september är det dags för den årliga vetenskapsfestivalen Astronomins dag och natt. Festivalen bjuder på en heldagssändning på nätet, fysiska evenemang i hela landet och premiär för utställningen “Jorden 2.0” i Kungsträdgården i Stockholm.
Logga
Publicerad
2020-09-25
Dela artikel:

Temadagen Astronomins dag och natt är ett initiativ av Svenska astronomiska sällskapet. Målet sedan starten 2012 har varit att göra det fantastiska med astronomin och universum tillgängligt för människor i hela Sverige. År 2020 firas Astronomins dag och natt för nionde gången med evenemang runt om i Sverige men också ett heldagsprogram online direkt från Tekniska museet i Stockholm.

Tema för festivalen 2020 är Jorden 2.0. Finns det andra världar som liknar vår hemplanet? Vad krävs det egentligen för att vår planet ska räknas som beboelig och för att liv ska trivas här? Redan idag, fredag den 25 september, finns en utställning med samma tema på plats i Kungsträdgården.

Astronomins dag och natt 2020 samarbetar med Rymdstyrelsen, Cobham Gaisler, SAAB Aerospace och Swedish Space Corporation.

Vi på Rymdstyrelsen träffade Tuvalie Mellin från Svenska Astronomiska Sällskapet och Linda Sandberg från Tekniska museet som fick berätta om allt rymdigt som händer nu på lördag och framöver i höst. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen