Europeisk rymdbas öppnar igen efter Covid-19 hero

Europeisk rymdbas öppnar igen efter Covid-19

Medarbetarna på den europeiska rymdbasen i Kourou, Franska Guyana, återvänder nu för att återuppta förberedelserna inför uppsändningen av raketerna Vega och Ariane 5. Byggnationen av den nya uppsändningsplattan för den kommande Ariane 6 har också återupptagits.
Europeisk rymdbas öppnar igen efter Covid-19
Esa
Publicerad
2020-06-02
Dela artikel:

I mars infördes nedstängningar och pauser i rymdbasens arbeten på grund av Covid-19.  Säkerhetskritiska operationer avbröts och det stora området stängdes av. När rymdbasen nu öppnas igen har man infört nya stränga säkerhets- och hygienrutiner. Och medlemmarna i arbetsteamen som nu återvänder från Europa tillbringar först två veckor i karantän. Planen är att Vega-raketen ska återuppta sina flygningar redan i sommar.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen