Rexus/Bexus-vecka på Esrange hero

Rexus/Bexus-vecka på Esrange

Förra veckan deltog de utvalda studentgrupperna för det europeiska ballong- och raketprogrammet Rexus/Bexus på Student Training Week på Esrange i Kiruna. Veckan var fylld av föreläsningar men även studentgruppernas egna projektpresentationer med feedback från experterna på plats.
Rexus/Bexus-vecka på Esrange
Publicerad
2020-02-17
Dela artikel:

Tillsammans med den tyska rymdorganisationen DLR och europeiska Esa har Rymdstyrelsen ett studentprogram för universitetsstudenter kallat Rexus/Bexus. Som en del av programmet anordnas Student Training Week, vartannat år i Tyskland och vartannat i Sverige. I år var det Esrange i Kiruna som stod som värd.

Förutom presentationer av egna projekt och föreläsningar hade teamen även möjlighet att bygga representativa mock-ups och delta i diskussioner. Det annordnades teambuildning-övningar där de fick träna på kommunikation och samarbete. Under Preliminary Design Review fick de även tips och feedback av experterna på sin egna projekt i arbetet med att fortsätta utveckla experimenten.

Sista dagen fick studenterna chansen att besöka det kända ishotellet. I strålande sol och en temperatur på -17 grader visade sig isskulpturerna från sin bästa sida.

Alla bilderna är hämtade från Rexus/Bexus Facebooksida som du kan hitta här. 

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen