Ytterligare rymdpromenader för Jessica Meir hero

Ytterligare rymdpromenader för Jessica Meir

Nu är det dags för Jessica Meir att tillsammans med sin kollega Christina Koch bege sig ut på rymdpromenad igen. De ska fortsätta arbetet med att byta ut nickel-vätebatterierna till de nya litium-jonbatterierna. Följ årets första rymdpromenad live redan i eftermiddag.
Ytterligare rymdpromenader för Jessica Meir
Jessica Meirs egen selfie från hennes första rymdpromenad i november förra året.
Publicerad
2020-01-15
Dela artikel:

Detta blir Jessica Meirs andra rymdpromenad och Christina Kochs femte. De är redan nu schemalagda för ytterligare en på måndag den 20 januari. Förutsatt att batterierna sedan fungerar som de ska kommer sedan astronauten Andrew Morgan och rymdstationens befälhavare Luca Parmitano att fortsätta arbetet med att installera Alpha Magnetic Spectrometerns kylningsapparatur. Deras rymdpromenad är planerad till lördagen den 25 januari.

Följ rymdpromenaden live på Nasa Live. Sändningen börjar klockan 11:30, svensk tid.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen