Maxat med rymd på Universeum i Göteborg hero

Maxat med rymd på Universeum i Göteborg

Från den 1 februari till och med 1 mars bjuder Universeum i Göteborg in till extra rymdiga veckor. Rymdstyrelsen har varit med och format programmet som är fyllt med aktiviteter för hela familjen.
Maxat med rymd på Universeum i Göteborg
Universeum
Publicerad
2020-02-01
Dela artikel:

Under rymdveckorna fylls Universeum med aktiviteter som ökar människors kunskap om rymden och synliggör nyttan med rymdteknologi och rymdforskning – inte bara för rymdindustrin, utan för samhället i stort.

Målet är att uppmärksamma rymdens betydelse för innovation, inspiration, vetenskap, industri, miljö, teknik, forskning, kunskap, samhällsnytta och kreativitet.

Programmet har tagits fram i samarbete med Rymdstyrelsen, Chalmers, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Luleå universitet, Umeå universitet, SLU, FOI, GKN, Cobham Gaisler, Onsala Rymdobservatorium, Västra Götalandsregionen, Agroväst, RISE, SSC och ESA. Bland annat vill Universeum erbjuda besökarna en rad inspirerande föredrag, workshops för barn och shower om rymdens gåtor, rymdteknologins betydelse, rymdforskningens senaste framsteg eller något annat inom ämnesområdet.

Hela programmet är maxat med raketer och planeter. Här finns massor med aktiviteter för både unga och äldre Klicka in dig på: https://www.universeum.se/rymdveckor/ så hittar du enkelt vad som händer varje dag. 

Rymdbloggen