900 hackers utmanas att testa satelliters säkerhetssystem hero

900 hackers utmanas att testa satelliters säkerhetssystem

Det amerikanska flygvapnet arrangerar en tävling i cybersäkerhet där hackers ska hjälpa militären att identifiera brister i systemen hos försvarsmaktens satelliter. Över 900 hackers är registrerade att tävla och de topp tre bästa lagen kan vinna upp till 50 000 dollar.
900 hackers utmanas att testa satelliters säkerhetssystem
HackaSat
Publicerad
2020-05-22
Dela artikel:

Will Roper på det amerikanska flygvapnet och berättar att försvarsmakten blivit en stor supporter av tävlingen ”Hack-A-Sat” som är en del av ett större hackerevent kallat DEF CON. Det hjälper nämligen militären att identifiera brister i deras egna säkerhetssystem.

- Hackers hjälper oss att precisera svagheter innan de blir avslöjade under skarpt läge, förklarar Will Roper.

Han ser också tävlingen som ett sätt att sprida kunskap om hur viktigt det är med cybersäkerhet i rymdsystem.

- Ju mer rymden växer, hoppas vi på en större medvetenhet om cybersäkerhet i rymdindustrin. Speciellt i den kommersiella delen av industrin som vill jobba med försvar, men som kanske inte tänker på cybersäkerhet som ett primärt problem, säger Will Roper.

Tävlingen består av flera ronder och en final. I finalen kommer grupperna att få försöka hacka en liten satellit som ligger i bana runt jorden. I koden har man då planterat ”flaggor” av mjukvarukod som grupperna ska hitta.

Vanligtvis hålls evenemanget i Las Vegas, men i år kommer det vara ett virtuellt evenemang. Kvalificeringstävlingarna startar idag, den 22 maj, och pågår till och med söndag den 24 maj. Finalen kommer sedan att hållas 7 - 9 augusti.

WebDewey-kategori
×

WebDewey är ett lexikaliskt beskrivande vokabulär, som klassificerar materialet på ett strukturerat sätt. Varje term har ett internationellt gångbart webdewey-nummer och ett svensk termnamn. Läs mer om svenska WebDewey hos Kungliga Biblioteket.

Rymdbloggen