Bloggen

Ännu lättare att inspireras av rymden

Ännu lättare att inspireras av rymden
´
Publicerad
2015-11-16
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Den här veckan är det extra lätt att inspireras av rymden. Christer Fuglesang besöker tio skolor i Skåne och på webben kan alla lärare hitta spännande skolmaterial om både astronauter och rymddjur. Du har väl inte heller missat att följa Rymdkanalens nystartade Instagramkonto?

På Rymdkanalen är vi alltid intresserade av vad som händer bland raketer, kometer och stjärnor. Den här veckan gör vi det också extra lätt för alla våra följare att inspireras av rymden.

Via Christer Fuglesangs Twitter-konto är det lätt att följa allt som händer när han besöker tio skolor i Skåne mellan den här veckan mellan den 16-20 november.

Du har väl inte glömt att följa Rymdkanalen på Instagram? Här publicerar vi de häftigaste av alla häftiga bilder om alltifrån solstormar och rymdresor till astronauternas liv på rymdstationen.

På Rymdstyrelsens hemsida finns spännande utbildningsmaterial om rymden för dig som är lärare. Här hittar du bland annat Leila och björndjuren och Vi rymmer till rymden men också en presentation och lärarhandledning om kometjägaren Rosetta.