ESA class of 2009
ESA
Innovation

Rymdjobb

Jobb och praktikplatser inom rymdbranschen

Rymdstyrelsen tillhandahåller tjänsten Rymdjobb. Det innebär att vi samlar och tipsar om lediga rymdjobb i Sverige och i europeiska organisationer en gång per vecka. Du hittar de aktuella rymdjobben genom att följa länken här under och du kan också följa Rymdjobb på Facebook och Twitter.

Aktuella rymdjobb

Följ Rymdjobb på Twitter

Följ Rymdjobb på Facebook

Letar du specifikt efter lediga jobb på Rymdstyrelsen?

ESA astronautrekrytering
ESA

Bli Europas nästa astronaut

För första gången på över ett decennium söker den europeiska rymdorganisationen ESA (European Space Agency) nya astronauter.

Ansökningsperioden öppnar den 31 mars 2021 och på ESA:s webbsida för astronutrekrytering kan du läsa allt du behöver veta för att ansöka. Denna webbplats är navet för allt innehåll från ESA:s astronautrekrytering och kommer att uppdateras under hela kampanjen.

Möjligheten att bli en europeisk astronaut är sällsynt och det är mycket hård konkurrens. ESA rekryterade senast astronauter 2008 och har endast hållit tre rekryteringsomgångar, den första var 1978.

Utbildningar för rymdintresserade

Vill du jobba med rymden i framtiden? Här finns några tips på vad du kan läsa på gymnasie- och högskolenivå för att ha goda chanser att göra det.

Rymdutbildningar

Här letar vi efter rymdjobb

Vi gör en manuell koll utifrån listan nedanför. Saknar du ett företag eller organisation? Kontakta Rymdstyrelsen. Se även vår längre lista över svenska rymdföretag.

Arbestförmedlingen
Astronomisk Ungdom
Bradford Ecaps
Chalmers
Cobham
Eiscat
ESA
ESO
Eumetsat
GKN Sweden
GOM Space
Göteborgs universitet
Isar Aerospace
IRF
Kungliga tekniska högskolan
LSE Space
Luleå tekniska universitet
Lunds universitet
OHB Sweden
Ruag
SatCen
SSC
SSC Aurora Technology
Stockholms universitet
Umeå universitet
Uppsala universitet
AAC Clyde Space