Väder och lite av varje

av: Maria Nilsson

Fredag 28 augusti kl 11:45 (17:45 svensk tid)

Idag hoppas vi på ett nytt startförsök och håller således noggrann kontroll på vädret. NASA:s meteorologer bedömer 60 % chans att kunna tanka och 60 % chans att kunna lyfta i natt. Det är ganska molnigt ute idag, men vädret ändras snabbt här, så vi får väl se.

I väntan på besked om tankningen har jag tagit en morgonpromenad på stranden. Men det blev inget bad idag, det är röd flagg igen och risk för starka utåtgående strömmar. Det finns dock många roliga fåglar och andra djur att titta på på stranden.

Roligast är det att titta på pelikanerna när de dyker efter fisk.

Men det finns även djur inne på land. Några av de svenska gästerna såg en aligator som fångade en häger när de var ute och körde bil härom dagen. Men allra mest förvånad blev nog den VIP-gäst som gick och köpte en baddräkt i början av veckan. När hon skulle ta den på sig kom det en ödla utkilande ur baddräkten...

Nu råder spänd förväntan bland de ca 20 svenska VIP-gäster som är kvar här. De allra flesta måste åka hem imorgon. Men vi kan nog alla hålla med om det som David Persson, 9 år, sa till TV4 igår när de frågade hur det kändes att det fanns så få chanser kvar för honom att få se uppsändningen: "Det blir nästan bara mer spännande då"!

 

 

28 augusti 2009

Taggar: