Skapa appar som använder satellitdata under Space App Camp

För sjätte gången genomför europeiska rymdorganisationen (Esa) Space App Camp. Ta chansen att under en vecka lära känna det europeiska rymdprogrammet, träffa likasinnade och utveckla appar utifrån satellitdata. Esa står för hotell, mat, dryck och flygkostnader.

Det europeiska jordobservationsprogrammet Copernicus är ett program för övervakning av jorden. Copernicus samlar in och sprider data från flera källor, såsom jordobservationssatelliter (Sentineler) och fältmätningar. Copernicus bearbetar även data och ger genom olika tjänster användaren tillförlitlig och aktuell information inom miljö- och säkerhetsområdet. De tjänster som erbjuds via Copernicus kan även skräddarsys efter särskilda offentliga eller kommersiella behov och får användas fritt. Ett sätt att göra de högupplösta bilderna mer tillgängliga är att utveckla olika appar. Esa bjuder därför in 20 europeiska apputvecklare till Esrin i Frascati, Italien, den 11-18 september 2017 för att utbyta idéer och lära sig mer om satellitdata. De som har den bästa idén kommer att få ett pris.

Cirka 400 utvecklare från nästan 30 europeiska länder har deltagit i Space App Camps sedan starten 2012, och mer än 30 appar har utvecklats. Flera av deltagarna har under veckan fått uppslag som de senare utvecklat kommersiellt. Apputvecklare/programmerare (studenter, forskare, professionella utvecklare) från Europa är välkomna att ansöka senast den 24 juli 2017.

Läs mer och ansök: www.app-camp.eu

Senast uppdaterad: 13 juni 2017