Nyhetsbrev nr 65

9 december 2006

Fuglesang från karantän - lördag

Strax efter frukost (13-tiden, med vår sovrytm) åkte de flesta i besättningen till Strandhuset (Beach House), dit kunde vi ta besökare. Endast en besökare per person var tillåten - i taget. Så våra kära familjesupportastronauter Ed och Tony fick köra i skytteltrafik, ty åtminstone Beamer och jag ville träffa flera närstående. Jag hade besök av, i tur och ordning, Pappa, min syster Agneta, Denise, Malin och Lisa.

Ed och Tony är här i Florida enkom för att hjälpa till och ta hand om de närmaste familjemedlemmarna. Det är en gammal tradition att astronauter gör detta. Jag har gjort det själv två gånger i Ryssland, för Andre Kuipers och Pedro Duque.

På kvällen försökte Roman och BillyO att träna lite rymdfärjelandningar med STAn (Shuttle Training Aircraft), men det blåste så mycket att de snabbt la av.

Vår dygnsrytm börjar nu tidigareläggas, ty varje dag som går flyttas startfönstret fram 23-24 minuter. I kväll (natten till lördag här) lägger jag mig kl. 0300 och sover till 11. "Mission Management Team", MMT, möts kl. 0945 och bestämmer om det är värt besväret att börja tanka rymdfärjan igen. Om så är fallet så påbörjar vi dagen liksom i torsdags - annars blir det en ledig dag till. Den sista prognosen jag såg gav 70% risk för dåligt väder. Vi får se... är det någon som kommer ihåg filmen "Groundhog Day"? :-)

/Christer

Senast uppdaterad: 22 juni 2009